-->

23 Ağustos 2013 Cuma

İlk zamanlar sadece Hercule vardı!!!

İlk zamanlar sadece Hercule vardı hayatımda,tabi sevgilimden sonra...

Her şeyin başlangıcını aşağıdaki fotoğraf çok güzel özetliyor.17 Temmuz 2011;bir eş ve bir köpek sahibi olmuştum. Aynı zamanda da hem eş durumundan hem de evcil hayvan sahibi olduğum için hiç olmayan sorumluluk duygum bir anda tavan yapmıştı.


Hercule'yi 4 aylıkken petshop'dan aldık. Şimdi daha iyi anlıyorum ki çok büyük hata yapmışız. Hercule'e sahip olmak bizim için en büyük mutluluk fakat vitrinde gördüğün bir hayvanı satın almak yerine sahipsiz, sokağa atılmış bir çok evsiz hayvanı sahiplenmek ne kadar da  önemliymiş.

26 Mayıs 2010 tarihinde dünyaya geldi ve bizim biricik oğlumuz oldu.

O gün bugündür de hayatımızda yer etti... 



İlk zamanlar farkında değildim bu durumun lay-lay-lom şeklinde geçiyordu günler. Bir chihuahua olmasından dolayı bakımı oldukça kolay fakat eğitimi pek kolay değildi. Küçük ırklarda genel olarak görülen havlama ve saldırganlık Hercule'de yoktu. Bu açıdan kendimizi oldukça şanslı görüyor ve oğlumuz ile övünmüyor değildik. Uzun tüylü olması bile hoşumuza gidiyordu. Tek ve en büyük sorunumuz ise tuvalet ihtiyacı günde 1 veya 2 değil 3 kez olması. Veterinerin açıklaması,küçük ırkların idrar tutan kaslarını geliştiremedikleri ve bu sebeple de tutamadıkları şeklindeydi. Çözüm olarak bir çok küçük ırk köpek sahibi,evin bir kenarına tuvaletlerini yapmaları için gazete kağıdı veya benzer şeyler koyuyorlar. Fakat benim evim 1+1 olması sebebiyle buna imkan yoktu. Uzun saatler eve gelmeyecek isem bu yolu deniyordum. Şimdi evim 3+1 olmasına rağmen yine gazete kağıdı koymuyorum,tembelliğe alışmasınlar diye...
Tabi tuvalet eğitimi vermekte bir çözümdü ama hem çok zor hem de oldukça zaman alan bir süreçti. Ama neyse ki en sonunda Hercule'ye 8 saat tutabilmesini öğretmiştik... Benden mutlusu yoktu da biz yine günde 3 kez kendilerini bahçeye çıkartıyoruz.  Ne demişler; "Aza kanaat etmeyen çoğu bulamazmış!!! "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder