-->

14 Nisan 2014 Pazartesi

Annelere Bonus Zaman...


Şimdi okuyacağınız  post'u yukarıdaki resim aynen  özetliyor. Dilerseniz okumadan hemen sayfayı kapatın.

Çalışan, çalışmayan tüm annelerin bonus zamanı olmalı....

Çalışmaya başladığım günden beri yazılarım oldukça azaldı. Aslında ne kadar çok konum var, sizler ile paylaşacağım. Başlıklar sıra sıra altları doldurulmayı bekliyor. Yavaş yavaş açılmaya başlıyorum. 

Kısacası, zaman yetmiyor. İşte bu yüzden çalışan & çalışmayan her anneye ekstra zaman tanınmalı,bonusu olmalı annelerin. Tek krıter de anne olmaları olmalı. Başka türlüsü mümkün değil yetişemiyorsun... Yetişemediğin bölüm de çocuğun veya ev ile ilgili yapılacaklardan değil, kendine harcayacağın zamandan çalıyorsun. Arkadaşın ile buluştuğunda  yemek yiyor, ama kahveye kalamıyorsun.Eğer spor yapıyorsan, 1 saat değil 30 dk yapıyorsun. Spor sonrası saçını bile kurutmadan çıkabiliyorsun, zaman kaybedeceğini düşünerek.

En çok da , kendimin bu kadar düzensiz, dağınık yaşayan, plansız hareket edebilen biriyken  anne olduktan sonra herşeyi zamanlayabilen ve tıkır tıkır işlemesini sağlayabiliyor olmama şaşıyorum.
Bence kadınlar doğum sonrası yaşadıkları bir kazanım gibi, doğumun onlara kattığı bazı zorunlu karakteristik özellikler var gibi, kabullenmeyeni henüz görmedim.

Bu koşuşturma içerisinde zamanın akışı bende o kadar hızlandı ki bazen yetişemediğimi düşünüyorum... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder