-->

25 Aralık 2013 Çarşamba

Ek Gıda da 1.Hafta

6.ay itibariyle biz de ek gıdaya ufak ufak geçiş yaptık. Sanırım bilmeyen duymayan kalmadı.


Her doktorun ek gıda ile ilgili  tavsiyesi ve her annenin tercihleri farklı olabiliyor.  Biz doktorumuzun söylemiyle anne sütü dışındaki ilk gıdamızı, trend olan sebze ile değil, meyve ile başladık. Neyse çok üzerinde durmadım. Nasıl olsa Sergen, ilk yediği her gıdaya önce tepki verecek, yemek istemeyecek, gün geçtikçe de alışacak (en azından ben öyle umuyorum).
Bizim her gün aldığımız öğünler ilk hafta olması nedeniyle, alışmaya çalıştığımız için 3-4 kaşık ile sınırlı kaldı. Her geçen gün de arttırdık ve her öğünde yine anne sütü vermeye devam ettik.

3 gün üst üste elma, ardından armut, son olarakta yoğurt yedi ve ilk denemelerin elma hariç başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim. 3 gün kuralı uyguladık ki bu kural nedir diyenler Gurme Bebek sitesinde buradan okuyabilirler.

Sergen kaşıktaki gıdaya isteksiz, ama kaşığa oldukça istekli diyebilirim. Kaşığı sürekli kendi tutmak ve ağzına götürmek istiyor.

Bizim ek gıdaya geçişte ki hallerimiz işte böyle… Ek gıda maceramız devam edecek...

















2 yorum:

  1. Ben şekere alismasinlar diye sebzeyle baslamistim. Etkisi oldu mu bilmem ama brokkoloi, bamya, ispanak gibi sebzeleri tercih eden yeri geldiğinde muza bile burun kiviran bir kizim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ek gıda ile ilgili gittiğim iki seminerde de önce sebze ile başlamanın meyveye geçişi kolaylaştırdığını belirtmişlerdi, fakat doktorumuz ilk önce elma ve armut ile başlamamızı önerdi. Sebzeye bu hafta ufaktan başladık, bir de muhallebiye. Açıkcası sebzeye alışamamasından korkmuyor değilim.

      Sil