-->

4 Ekim 2013 Cuma

Doğumdan Sonra Mini Detaylar


Doğum hikayesine yardımcı araçlardan, daha doğrusu tamamlayıcı öğelerden bahsetmek istiyorum. 

Öncelikle Acıbadem Maslak Hastane'si personeli

Gerçekten her biri birbirinden değerli hemşire ve doktorlardı. Sancılarımla hastane odasına yattığım andan itibaren, ilgileri, bir an olsun yalnız bırakmayışları, her nöbet değişiminde bir diğerinin kendisini tanıtmaları, güleryüzleri harikaydı. Yaptıkları işi sevdiklerini gözlerinin içine bakarak anlayabilirsiniz, parıldıyor sanki. Biraz abarttığımı düşünebilirsiniz ama düşününki 12 saat sancı çekmiş biri olarak, onları o süreçte bir melek gibi görmem sanırım mümkün olamazdı. İtiraf ediyorum; bebek ve anne hemşireleri birbirinden güzel kadınlardı veya kalplerinin güzellikleri dışlarına vurmuş da diyebilirim. 
En önemlisi ise insana değer verdiklerini hissettiriyorlardı. Doktorum Canan Genim için kelimelerim yetersiz. Soğukkanlığı ve tecrübesi ile sizin rahat bir doğum süreci geçirmenizi sağlıyor. 




Doğumdan yaklaşık 1 ay kadar önce doğum fotoğrafçısı arayışına girmiştim. Bir çok bu konuda uzman fotoğrafçının web sitesini inceledim. Çalışmalarını ve tarzını oldukça beğendiğim Gaye Yön ile çalışma kararı verdim. Telefondaki samimi sesini duyduktan sonrada pişman olmayacağımı anlamıştım. Hem doğum fotoğrafları hem de doğum sonrası yenidoğan fotoğraf çekimini beraber gerçekleştirdik.
Hastaneye yattıktan 1-2 saat sonra aradık, Gaye'yi. Öğle saatlerinde geldi, aradık ki doğum gerçekleşiyor diye. Nasıl bilebiliriz ki saat 19:30'da doğumun gerçekleşeceğini. Tabi o sancı süreçlerinde de harika kareler almadan duramadı. Doğumhanedeki pozlar, doğum sonrası aile pozları her biri birbirinden güzeldi. Aynı zamanda gelen giden eş dost ile birlikte de pozlarımızı çekti. Sevgili kocacığıma özellikle beyaz gömlek giymesini rica etmiştim. Aklınızda olsun bayanlar erkekte beyaz (anneler genelde doğumdan sonra beyaz gecelik zaten giyiyor) renkte gömlek, t-shirt vb. fotoğrafta her zaman daha iyi çıkıyor. Işık, hastane odası, konunun anlam ve önemi gibi sebeplerden ötürü. 
Doğumdan tam 1 hafta sonra evde yenidoğan çekimi yaptık. Yenidoğan fotoğraf çekimleri bebek max.15 gün olana kadar yapılmakta. Bunun en büyük nedeni bebeğin anne karnındaki pozisyonunu yitirmediği ve bebeğin en çok uyuduğu dönem olmasıymış. Çekim evinizde gerçekleşiyor. Gaye bir çok aksesuar getirdi,tabi sizde kendi evinizdeki aksesuarları kullanabilirsiniz. Bizdeki çekimlerde Hercule ve Luna'da bizi yalnız bırakmadı. Hatta o kadar meraklılardı ki poz vermekten kendilerini alıkoyamadılar.  Sergen pek anlamasa da kendisini sürekli uyutabilmek için emmek ve uyurkende pozisyon alabilmek için rahatsız etmek zorunda kaldık. Çok güzel keyifli bir tam gün geçirdik. 






                           





Gelelim hastane süsü ve ikramlara...
Sevgili Anneciğim ile birlikte mini bir beyin fırtası yaptıktan sonra aşağıdakilerin yapılmasına karar verdik.
* Hastaneye gelen eşe dosta teşekkür etmek mahiyetinde  bez bebekler almıştık  ki internetten sipariş verdik. Bu konuda "bebek tasarımları" sitesinden Nigar Hanım ile irtibata geçebilirsiniz. Siparişlerinizi Sarıyer'de kendi atölyesinde hazırlıyor ve Türkiye'nin her yerine gönderebiliyor.
* Kapı süsü olmazsa olmazlardan. Her zaman standartın dışında bir kapı süsüm olsun istemiştim :) Bu arzumu yine Nigar Hanım'ın el emeği, göz nur isme özel kapı süsleri ile çözmüş oldum ki bu tarz süsleri doğumdan sonra çocuğunuzun odasına, kapısına asabiliyorsunuz. Tül kapı süsleri gibi tek kullanım sonunda çöpe gitmek zorunda kalmıyorlar.










* İkram konusunda da pek fazla ev yapımı böreklere, çöreklere girmeden, en kolay yoldan hallettik diyebilirim. Hastaneye yakın olması sebebiyle İstinye Park Backhaus'dan mekik,muffin, tatlı-tuzlu ikramlar ve renkli olması için (bu aralar neredeyse her yeni doğan odasında gördüğümüz) macaron'lar... Sizde doğumunuzun ne zaman gerçekleşeceğini bilmiyorsanız hastaneye en yakın yeri keşfedip, o gün bir yakınınıza sipariş verebilirsiniz. Önceden liste hazırlamayı unutmayın.

* Çikolata ikram edilmeden olmuyormuş. Anneciğimin ısrarlarına daha fazla dayanamadım ve yumurta çikolatalardan aldık. İnanılmaz lezzetli bir çikolata, mutlaka tatmalısınız. Biz çikolataların tamamını Eminönü'nden aldık. Talep etmeniz durumunda adres bilgisi verebilirim.




Tüm bunlar olmasada yaşanan duygu yoğunluğu tüm bunların yerini alarak tamamlayıcı olabiliyor.Fakat kadın milleti olarak yapmadan, hazırlamadan da duramıyoruz.

Sevgiler,

4 yorum:

  1. Sevgili Serra Hanım,
    Memnuniyetinizden mutluluk duydum.
    Sergen bebişle bir ömür boyu sağlıklı ,mutlu, bol huzurlu ömürler diliyorum size...
    Hercule ve Luna da çok tatlıymış :)

    Sağlıcakla kalın,
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Serra hanım bu yumurta çikolatalar için tam adres alabilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde bu kadar geç cvp vermem ama koşuşturmadan sanırım atladım:)
      Tuba Hanım Eminönü'nde Verona Çikolata'dan aldık. Kuru kahveci Mehmet Efendi'nin sokağında girince,biraz ileride,solda, Namlı'nın karşısında ufak bir dükkan :) Bir çok alternatif var

      Sil
  3. Bunny&Boo İstanbul Yenidoğan fotoğraf çekimi hizmetimiz ile doğum yaptıktan sonra bebeklerinizin en güzel anlarını ölümsüzleştirmek ister misiniz? Türkiye’nin pek çok bölgesinde faaliyet göstermiş ve yüzlerce ailenin en önemli anlarına tanıklık etmiş ekibimiz ile, profesyonel olarak yeni doğan bebek fotoğraf çekimi yapmaktayız.

    YanıtlaSil