-->

28 Ekim 2013 Pazartesi

Hayvanların İnsan Sevgisi ...


İnsanların hayvan sevgisini biliyorum da hayvanların insanlara olan sevgisini de görmemezlikten gelemiyorum.


Sizler ile uzun zamandır paylaşmak istediğim bir video vardı.
Bir çoğunuz izlemiş bile olabilir. Fethiye'de bir anne sahile getirdiği Cocker Spaniel cinsi köpeği ve emekleme döneminde olan bebeği ile bir süre … 
oynadıktan sonra, annesinin başka bir şeyle ilgilendiğini gören bebek emekleyerek dalgalı denize doğru gitmeye başlıyor. Bunu farkeden  köpek hemen koşarak önüne geçiyor ve daha fazla ilerlemesini engelliyor.




Buna benzer videoları izlerken gözlerim doluyor. Bir köpeğin gerçek dostuğunun yanı sıra aslında verdiği değeri gözler önüne seriyor. Sahiplerinin yanı sıra bebeğini de içgüdüsel olarak koruması mucize gibi. 

2 köpek sahibi olarak bu videodan kendime pay çıkartmam gerekirse,  Luna, evde bizim  dışımızda herkesi tehdit olarak görüyor,Sergen'i benim ve Necati'nin dışında birinin kucağında gördüğünde koruma içgüdüsü ile havlamaya ve takip etmeye başlıyor. Sergen'i sahiplenmiş olması bizi mutlu ediyor, ama bazen gerçekten abartmıyor değil. Hercule ise Luna'dan aldığı güç ile havladığından dolayı, böyle bir an yaşamamız durumunda (umarım olmaz) 1 kg 300 gr ağırlığı ile ilk koşacak ve engellemeye çalışacak olanın Luna, arkasından da şaşkın bakışları ile Hercule olacağından hiç süphem yok. 

Aşağıdaki fotoğraf bizim süper üçlünün şimdiden bağlılığını kanıtlar gibi...




Hayvanların dostluğunu ve yalnızca sevgiye olan açlıklarını lütfen görmemezlikten gelmeyelim. 

2 yorum:

  1. çok güzel bir kare gerçekten. sevgiler.
    http://burcininhayaladasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil