-->

23 Eylül 2013 Pazartesi

Baby Shower & Hoşgeldin Sergen




Genel olarak Baby shower'a karşıydım, hamilelik sürecini yaşamadan önce. Herhangi bir etkinlik yapmayı da düşünmüyordum. Ama insanın başına gelmeden büyük  konuşmamalıymış. 
Meğerse her hamile bir gün mutlaka Baby Shower partisi yapacakmış… 


Evde veya dışarıda, hediyeli hediyesiz, cupcakeli cupcakesiz, pastalı pastasız.... 
Ben kendi Baby Shower partisini kendi organize edenlerdenim. Bu güne kadar bebeğine hoşgeldin partisi düzenleyen  çevremde hiç bir arkadaşım olmadı. Hal böyle oluncada iş başa düştü.  


Daha önce hiç bir etkinliğe katılmadığım için fikir edinmek adına internette araştırmaya başladım. Pinterest&instagram  bana görsel  açıdan oldukça yardımcı oldu. Instragram'da yarattığı bir konsepti çok beğendiğim "yapyapıştır" ile irtibata geçtim. harikalar yaratan aynı zamanda enerjileri ile çevrelerine sürekli ışıltı saçan Merve Özbudun ve Esra  Madran ile tanışma fırsatını yakaladım. Etiler'de yaptıkları işe göre miniminnacık bir yerleri var ve burada hem atölyeler düzenliyor, hem misafirlerini ağırlıyor hemde muhteşem konseptlerin zeminini hazırlayan beyin fırtınası gerçekleştiriyorlar.  
Öncelikle sizden kısa detayları alıyorlar. Tarih, cinsiyet, sevdiğiniz renkler vb.  Ben o tarihte  doğumumu Amerika'da gerçekleştirmeyi planlıyor ve tüm detayları buna göre hazırlıyorduk. Hatta 24 Mayıs 2013 tarihine kadar  planımız bu şekildeydi, sonrasında İstanbul'da doğum yapmanın çok daha doğru olacağına karar verdik. Amerika'da doğum ile ilgili merak ettiğiniz detaylar var ise benimle iletişime geçebilir, her türlü konuyu sorabilirsiniz. 
Erkek evlat sahibi olacak olmama rağmen pek mavi rengini sevenlerden değilim. renkleri konuşup sizden fikirlerinizi aldıktan sonra en geç 3 gün içinde fiyat teklifi gönderiyor ve onaylar iseniz hemen konspet çalışmaya başlıyorlar. Aynı zamanda fiyat listesine web sitelerinden de ulaşabiliyorsunuz.Benim partimi daha sonra annem ve bir arkadaşı hediye edeceğini belirtince, açıkcası pek müdahale edemedim.  Tüm bu enerji ve pozitif yaklaşımlarına rağmen ilk defa çalışamamaktan dolayı üzüldüğüm bir ekip olduğunu belirtmek isterim. 






Sonuçta anneciğim ve sevgili arkadaşı Sema Cansev  harika bir iş çıkartmışlardı. 

Etkinliğin yapıldığı yer ise aynı zamanda işletmesinin de bizim tarafımızdan yapıldığı Secret Garden Yeniköy idi.  Secret Garden'da düğün, nişan, kına, baby shower dışında piknik, brunch, toplantı gibi her türlü etkinliği gerçekleştirmekteyiz. Hal böyle olunca da partimi farklı bir yerde yapmam düşünülemezdi.Mekan ile ilgili detaylı bilgiye www.secretgardenistanbul.com adresinden ulaşabilirsiniz.

40-50 kişi davetlinin olduğu partimde, şeker köşesinin de ayrıca bulunduğu mini bir bbq büfesi hazırladık. Renklerden de anlaşıldığı gibi bizim rengimiz sarıydı. Pasta ise olmazsa olmazlardandı.

Baby shower özünde; bebeği olacak anneye maddi & manevi destek vermek amacıyla yapılmakta. Hatta anne kişisi eksiklerini hediye listesi şeklinde oluşturarak en yakın arkadaşına teslim eder ve herkes kendisi için uygun olan hediye seçimi ile davete katılır. Ben kendi partime  bu kadar profesyonel yaklaşamadığımı belirtmek isterim. Çevremde baby shower partisi düzenleyen olmaması sebebiyle  dostlarımın hediye ile geleceğini hiç düşünmemiştim, fakat her biri ellerinde hediyeler ile geldiler.

Biz bol bol sohbet ve yeme-içme ile geçirdik tüm günümüzü. Hoşgeldin bebek partilerinde anne adayı arkadaşları ile birlikte çeşitli oyunlar da oynar. Bunlardan bir kısmı aşağıdaki gibi ve bu tarz oyunları çoğaltmak mümkün. 
Göbek boyu ölçme : Arkadaşlarınız göbek çevrenizin ölçüsünü tahmin etmeye çalışırlar. Bunun için renkli kurdelalar bulundurmanız daha şık olacaktır. 
Büyüklere bez bağlama : Ekiplere ayrılınır, tuvalet kağıtları ile belirlediğiniz sürede en hızlı ve düzgün şekilde bez bağlayan kazanır.
Anneyi en iyi kim tanıyor?: Anne adayı önceden kendisi veya bebeği ile ilgili sorular hazırlayarak, en çok doğru cevap bilen kişiye hediye verebilir. Tabi soru sayısının çok fazla olmamasına özen göstermelisiniz. 

Hayatınızın mucizesini karşılamayı beklerken, tüm bu etkinlikleri düzenlemek her anne adayı için muhteşem güzelliktedir ve yazıma başlarken de belirttiğim gibi "Her hamile bir gün mutlaka Baby Shower partisi yapacak."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder