-->

9 Eylül 2013 Pazartesi

Veee Sahne Sergen'in



Sizler ile paylaşmayı arzuladığım bir çok konu var. Hem de yazdığım konular ile şimdiki zamana ulaşabilmek için  kendime daha fazla zaman ayırmam gerekiyor. 2,5 aylık bir bebek sahibi olarak bunun pek zor olduğunu sanırım bir çoğumuz biliyordur.Zamanla, " uyumak mı yazmak mı? duş almak mı yemek yemek mi?... "gibi uzayan bir çok çelişki ile baş başa kalıyorsunuz. Sonrasında bir bakmışsınız ki her şey rayına oturmuş ve zaman hızlı bir şekilde akıp gidiyor….




Zamanının çoğunu bilgisayar başında geçiriyorsanız, size hamileliğim süresince merakla takip ettiğim bir kaç blog yazarından bahsetmek isterim. Bunlardan bir tanesi  Slingo Mom Hamilelik sürecinin her haftasını onunla takip edebilirsiniz. Aynı zamanda kendisi Türkiye'de anne kucağında bebeğini taşımak olarakta belirtebileceğimiz; "sling" kullanan anne sayısının azlığını fark edip, Slingo adı altında kendi markasını yaratan girişimci bir anne. 
Bir diğer yazar ise "Blogcu Anne" olarak tanıdığımız, "Annelik Her Zaman Tozpembe Değil" kitabının da yazarı olan Sevgili Elif Doğan. Blog sayfasında birden çok farklı şehirlerde yaşayan annelerin hamilelik günlüklerini hafta hafta takip edebilirsiniz.  Blogcu Anne'de Sizinle hemen hemen aynı zamana denk gelen bir anneye mutlaka rastlayabilirsiniz. 
Çoğu zaman okumaktan keyif aldığım bir diğer blog ise; http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com . Web sitesi ismi bana ilk başta oldukça soğuk ve itici gelmiş, hatta sayfanın linki her karşıma çıktığında ertelemiştim. Sonrasında baktım olacak gibi değil, kendimi  sayfalarında gezinirken buldum. Bir çok annenin hikayesini, duygularını ve paylaşımlarını bu sayfalarda okuyabilirsiniz. Ne zaman doğum ile ilgili endişelerim oluşsa soluğu Bebek Yapım Bakım Onarım'da alıyordum. 

İnternetin dışında Acıbadem Hastaneleri hamilelik süresince takip edebileceğiniz "Hamilelik Günlüğü" kitabını hediye ediyor. Doğum yapacağınız tarihten geriye doğru her sayfaya tarihleri yazıyor ve gün gün bebeğinizin gelişimini takip edebiliyorsunuz. Oldukça faydalı bilgilendirmelerde bulunduklarını söyleyebilirim. Benim en çok okumaktan keyif aldığım bölümü ise, her sayfanın altında yer alan yabancı şahısların özlü sözleriydi. Bu kitabı mutlaka temin etmenizi öneririm.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder