-->

27 Eylül 2013 Cuma

Şekerpare...

Blogdaki ilk tatlı tarifine şekerpare ile başlamayı pek düşünmüyordum, fakat son yaptığım tatlı olduğu için sıcağı sıcağına yayınlamak istedim…




Tabi ki şekilleri pastanedeki gibi her biri birbirinin aynısı olmuyor. Tüm tariflerim ev yapımı acemi anne usulündedir. 



Hamur için malzemeler :
* terayağ (oda sıcaklığında ve yemeklik terayağ olmasına özen gösterin)
* 3/4 su bardağı irmik
* 1/2 bardak pudra şekeri
* 2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
* 3 bardak un (kurabiye hamuru kıvamında olmalı)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Şerbet için malzemeler: 
* 4 su bardağı toz şeker
* 4 su bardağı su
* 4 damla limon 

Yapılışı :
* Öncelikle terayağ, 1 yumurta, 1 yumurta akı (sarısını saklayın),pudra şekeri ve irmiği karıştırın. 
* Unu ekleyerek hamur kıvamına gelmesini sağlayın ve yoğurun. 
* Fırın tepsisine dilerseniz yağlı kağıt koyun dilerseniz de  hafif yağlayabilirsiniz. Fırınızı 200 dereceye ayarlayın. 
* Hamuru dilediğiniz  büyüklükte şekildirin ve tepsiye aralıklar ile dizin. 
* Çatal ile hamurların üzerini çizin.
* Ayırdığınız yumurta sarısını  hamurların üzerine bir fırça yardımı ile sürün, üzerleri kızarana kadar  fırında pişirmeye bırakın.
* Şerbet için, tüm malzemeleri 15 dk kadar kaynatın. 
* Şekerpareler soğuduktan sonra, şerbeti de ılık (sıcağa yakın) olarak üzerine dökün. 
* Ben fıstık sevmediğim için dökmedim, ama soğuduktan sonra daha şık görünmesi için üzerine fıstık tozu dökebilirsiniz.

Şekerpare'nin  ve bir çok şerbetli tatlının püf noktası şerbetinde. Şerbeti ve hamuru doğru zamanda buluşturmak çok önemli.

Afiyet bal şeker olsun!!! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder