Tabi ki şekilleri pastanedeki gibi her biri birbirinin aynısı olmuyor. Tüm tariflerim ev yapımı acemi anne usulündedir.
Hamur için malzemeler :
* terayağ (oda sıcaklığında ve yemeklik terayağ olmasına özen gösterin)
* 3/4 su bardağı irmik
* 1/2 bardak pudra şekeri
* 2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
* 3 bardak un (kurabiye hamuru kıvamında olmalı)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Şerbet için malzemeler:
* 4 su bardağı toz şeker
* 4 su bardağı su
* 4 damla limon
Yapılışı :
* Öncelikle terayağ, 1 yumurta, 1 yumurta akı (sarısını saklayın),pudra şekeri ve irmiği karıştırın.
* Unu ekleyerek hamur kıvamına gelmesini sağlayın ve yoğurun.
* Fırın tepsisine dilerseniz yağlı kağıt koyun dilerseniz de hafif yağlayabilirsiniz. Fırınızı 200 dereceye ayarlayın.
* Hamuru dilediğiniz büyüklükte şekildirin ve tepsiye aralıklar ile dizin.
* Çatal ile hamurların üzerini çizin.
* Ayırdığınız yumurta sarısını hamurların üzerine bir fırça yardımı ile sürün, üzerleri kızarana kadar fırında pişirmeye bırakın.
* Şerbet için, tüm malzemeleri 15 dk kadar kaynatın.
* Şekerpareler soğuduktan sonra, şerbeti de ılık (sıcağa yakın) olarak üzerine dökün.
* Ben fıstık sevmediğim için dökmedim, ama soğuduktan sonra daha şık görünmesi için üzerine fıstık tozu dökebilirsiniz.
Şekerpare'nin ve bir çok şerbetli tatlının püf noktası şerbetinde. Şerbeti ve hamuru doğru zamanda buluşturmak çok önemli.
Afiyet bal şeker olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder