-->

19 Kasım 2013 Salı

Zürafa Diş Kaşıyıcı : Sophie



Sergen beni her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor. Hergün yeni bir davranış ile güne merhaba diyor. 

3.ayından itibaren yumruğunu ağzına sokuyordu, hatta bazen ikisini birden emmeye çalışıyordu. Ben emziğe alıştırmaya çalıştıkça eli ona her zaman daha tatlı geliyor olacak ki hiç vazgeçmedi. 

Doktorumuz Tarkan İkizoğlu da "Bırak emsin elini diyordu, memeden daha iyi" olduğunu söyleyerek.. 4. ayımızda elini emme olayını biraz abartınca eline sürekli oyuncak tutuşturmaya başladım. Biraz işe de yaradı sanki fakat 6.ayına  ayak basacağı bu günlerde bir diş kaşıntısıdır başladı.  


Sergen'in bu zamana kadar çok fazla salyası akıntısı olmamıştı. Hatta önlük  bile takmıyorduk.Geçtiğimiz 2-3 gün yalnızca akşamüstü saat 16:00-17:00 gibi başlayan diş kaşıma seanslarımız başladı. Sabah ve öğle saatlerinde yok. Ne zamanki 2. öğle uykusundan uyanıyor, başlıyor bir damak kaşıntısı, sızlanma, süt içmeme durumu, suratında bir huzursuzluk. İlk zamanlar anlamamıştım. Elimi tutup sürekli ağzına götürmeye ve ısırmaya başladığı zaman farkettim. Evdeki diş kaşıyıcıları çok sert olduğundan pek beğenmedi.  Daha önce bir web sitesinde gördüğüm Sophie geldi, aklıma. Yalnızca Joker mağazalarında satılan Sophie The Giraffe ile bizim de  tanışma zamanımız gelmişti. 

O kadar çok satılıyordu ki İstinye Joker'de bitmiş, İstinye Park'ta ise 1 adet yavru Sophie kalmıştı. Hemen almaya gittik. Sergen'in ilk tanışma anı harikaydı. Sanki ayrı bir keyif alıyor, zurafanın kafası, bacakları, kalçası, kulaklarını kemirdikçe ayrı bir keyif veriyor olacak ki salyasını tutamıyordu. Sonuç ise huzursuzluğu gitmiş, diş etlerini kaşıma peşindeydi. Tabi annesi olarak diş etlerinden gelen gıcır gıcır ses bana ayrı bir keyif veriyor, oğlumun rahatladığını görmek benim içimi ferahlatıyordu. 

























Sophie the Giraffe’in Faydaları
Bebeğinizin dokunma, işitme, tat, koklama ve görme olmak üzere 5 duyusunun gelişimini destekler.
Görme : Zürafa Sophie’nin üzerindeki koyu benekler sayesinde ,bebeğiniz onu kolayca tanıyabilir.
İşitme : Çıkardığı ses bebeğinizi eğlendirir, işitmesini uyarır ve ona neden ve sonuç arasındaki bağlantıyı anlamak için yardımcı olur. 
Tat : Zürafa Sophie çok esnektir ve (kulak, boynuz, bacak) bebeğinizin çiğnemesi için çok sayıda bölümü vardır. Bebeğinizin hassas dişetleri için sakinleştirici ve tamamen güvenlidir. %100 doğal kauçuk ve gıda boyasından yapılmıştır.
Dokunma : Zürafa Sophie bebeğinizin minik elleri için idealdir. Uzun bacaklarını ve boynunu bebeğiniz minik elleriyle kolaylıkla kavrar. Bebeğiniz için anne teni yumuşaklığındadır. 
Koku : Doğal kauçuk kokusu (Hevea ağacından) Sophie’yi tüm diğer oyuncaklardan özel kılar, kolaylıkla tanımasını sağlar.


Sophie'nin hikayesi ise şöyleymiş; 

Bir varmış bir yokmuş, basit bir hikaye... Böylesi egzotik bir vahşi yaşam bebeği ilk defa piyasaya çıkıyordu ve gerek boyutları gerekse şekli bebeklerin minik elleri ile kavraması için idealdi. O zamanlar da tıpkı bugünkü gibi görünen Zürafa Sophie’nin üretimine, 25 Mayıs’ta, bir Perşembe günü başlandı. Piyasaya çıkar çıkmaz büyük bir başarı elde etti. Diş çıkarmanın ilk işaretleri ortaya çıktığında Zürafa Sophie’nin bebeklerinin gözyaşlarını dindirdiğini gören genç anneler, çok geçmeden bunun çocukları için olmazsa olmaz bir oyuncak olduğunu farkettiler! Minik Zürafa’nın ünü kulaktan kulağa hızla yayıldı. O andan itibaren, Avrupa’da nice kuşaklar, karnına ve başına bastırdıklarında Sophie’nin çıkardığı sesle büyüdüler! 1961 yılında oluşturulduğundan bu yana Zürafa Sophie dünyanın dört bir yanındaki 50 milyondan fazla bebeği (ve ebeveynlerini!) doğal güzelliği ve cazibesi ile kendine hayran bırakırken, retro tarzı da 50 yılı aşkın bir süre boyunca popülaritesinden hiçbir şey kaybetmemesini sağladı. Fransa’da doğan her 10 bebekten 9’una kendi Zürafa Sophie’si veriliyor. 50 yıl sonra bile halen ilk günkü gibi olan Sophie, hiç yaşlanmadı...

2 yorum:

  1. Merhaba,

    bu çok pahalı bir dişlik bu kadar eder mi sizce, bulabildiğim en ucuz ürünler burada http://www.bumudur.com/bebek/c/b/sophie-the-giraffe/126/sophie-the-giraffe-cingirak-dislik.html

    Soğa sapı pırasa neresi zürafa dişlik neresi :)

    teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. organik akçaağaç diş kaşıyıcıları daha sağlıklı olabilir bebekler için. Benim tercihim Lucca Milka oldu. Diş kaşıyıcıları buradan inceleyebilirsiniz: https://www.luccaandmilka.com/dis-kasiyici

    YanıtlaSil